Home / Digte

Digte

Digte

Digte er til de følsomme sjæle – eller til manden der lige skal bruge lidt hjælp til at sætte ord på kærligheden til sin kone på lyrisk vis. Det er også her, at man både læser på og mellem linjerne. Det er næsten digtets præmis, at det siger meget mere end bare det der står på linjerne.

Digte er dybde

Så når du skal fordybe dig med en god kop the en vinteraften og trænger til ro eller lige mangler et eller andet du ikke kan sætte ord på. Så er dagens digt ikke værst. Det er noget specielt ved digtet. Det er formen – med dets rytmen og det er rimet, der giver noget andet end novellen eller romanen.

Digte er anderledes

Der er mange der tænker hvad digte laver side om side med jokes og scorereplikker. Men dette er citat-lageret. Det er en hyldest til ord og sætninger i alle afskygninger. Der er altid plads til flere – og der mulighed for at du kan sende dit yndlingsdigt ind. Det må gerne være på engelsk eller spansk for den sags skyld. For det må gerne være internationalt. Jeg vil meget gerne høre om I også synes e e cummings digte er fortryllende eller at Dan Turell har noget helt særligt.

Ord på rim og remser

Når man læser meget er det rart med variation og ikke mindst noget hurtigt læst. Det er ikke alle der lige har en time. Har man børn, så er tiden måske ikke til en time med en god bog og så er det godt at man lige kan tage en digtsamling. Der er nemlig plads til at stoppe og og til eftertanken. Rim og remser er skønt og legen med ord er min metier – det er det jeg elsker at gøre og den glæde giver jeg gerne videre.