Home / Gåder

Gåder

Gåder

Gåder er en af de ældste lege eller spil mellem mennesker. Man siger de gamle egyptere var storforbrugere og hvor der er kultur er der gåder. Derfor har jeg samlet en masse i forskellige kategorier. Det er lige fra de matematiske til de svære.  De kan bruge på masser af forskellige måder. Du kan sidde alene og lege med – og for en sikkerheds skyld har jeg gjort sådan at du skal klikke for at få svaret. Så ikke snyde.

Matematik gåder

Leg med tal og ord er min store passion og derfor kommer der naturligvis meget mere ind på siden. Som skolelærer er det rart at have noget spændende i baghånden, hvis dagen er lang og der skal ske noget andet de sædvanlige kopier eller sang. Samtidig er det fornøjelsen med at sidde med noget svært, der virkelig kræver noget for at løse. Har du nogen god matematikgåder, så sende dem endelig til mig.

Sjove gåder

Sjove gåder har jeg selv grinet meget over. De er nogen gange bedre end scorereplikkerne, for det er det overraskende og finurlige, der skaber kontakt.  Legen med ordene og gætterier er sjovest med venner og til til sjove quizzer.

Svære gåder

Det skal også være svært en gang i mellem. Det kan man lige så godt lære fra dag 1. Sådan er det også her. Jo sværere gåde man løser jo mere stolt bliver man. Så du kan roligt kaste dig ud i gådernes verden – alene eller sammen med nogen der som dig elsker udfordringer og mystik. Klarer man den ikke, så tag den næste, men lad dig ikke slå ud.

Kan du lide quizzer

Hvis du er stor fan af en god gåde eller quiz, så skriv endelig til os med forslag til nye kategorier. Meget kan lade sig gøre – for den som bærer viljen i sit hjerte – PS jeg elsker også citater, som du måske har bemærket når du læser forklaringer og vejledningerne på siden.