Home / Ordsprog

Ordsprog

Et ordsprog om dagen

Det er det der holder humøret højt og lix højere. Legen med ordene sætter sig i dit hoved og forplanter sig til din krop. Gør dig glad og eftertænksom for man kan hurtigt blive helt afhængig af de så vise sten – og ordsprogets unikke måde at sige mange ting på en kort præcis og minimalistisk måde. Vi elsker ordsprog på samme måder som vi elsker al leg med ord. For uanset om det er sjove vittigheder, gåder, uddrag af digte, jokes eller remser. Uanset om det er til børn, voksne eller den forbandede ungdom – som J. D. Salinger skrev engang (som det eneste), så er fællesnævneren at vi lever af det .- ligesom mad og drikke har vi brug for den åndelige føde. Her finder du en perlerække af ordsprog, som du kan søge i. Måske passer det til din morgenkaffe, en særlig begivenhed der skal løftes op eller et svar på hvordan det nu er det lyder.

Mit favorit ordsprogordsprog

Det er sjovt som ting fra helt andre dele af mit liv kan inspirere til netop leg med ord. Som tennisfan og med stor respekt for Roger Federer nyder jeg det elegante spil som der spilles. Hvad enten det er Wimbledons grønne græs til Rolands Rarros røde grus. Men det er slet ikke noget han har sagt der har inspireret arbejdet med ord og med arbejde. Det er såmænd Skotten Andy Murrays egen indre stemme, hvis valgsprog er: try, fail – try harder, fail harder.  Der er mange måder at udtrykke sig på, men jeg nyder de simple og har samlet en masse – måske er dit yndlings imellem – og hvis det ikke er, så skal det tilføjes.

Der er mange ordsprog

Alle sprog og kulturer har gennem tiden haft deres måde at udtrykke sig på. Alle har haft deres talemåder – det er som koncentreret visdom. For det er netop viden om den menneskelige natur og vores veje – og selvom der er ufattelig stor forskel på livet for 3000 år siden og nu, så vil der være masser af citater fra dengang, der passer godt i dag. Måske er det i en ny kontekst eller en ny ramme – men mennesket er på mange måder uforandret. Med sine op- og nedture, sine styrker og svagheder. Som Sun Tzu – sagde for 2600 år siden – og stadig gælder: “Al krigsførelse hviler på bedrag”. Om det er krig på landkort og ressourcer eller i ægteskabet eller bare et fredeligt pokerspil, så gælder dette – i nye kontekster.

 

Gode ordsprog kategorier