Home / Sitemap

Sitemap

Citater – sitemap

Citat-lageret.dk er mit univers af citater og jokes, ordsprog og digte. Der er ord der berører og vedrører hele livet – og det ukendte bagefter.

Citat-lageret er en fantastisk, spændende samling af ord, der er sat sammen til noget unikt og større – og noget af det sjoveste arbejde, jeg har prøvet. Målet er en alsidig samling af de bedste ord og billeder. Det er hjælp til taler og til at sætte ord på de store ting i livet, som kærlighed og troskab, død og ulykke, tragedie og komedie. Livet på godt og ondt. At finde det sjove i det bitre og det alvorlige i det komiske.

For nemhedens skyld har jeg samlet alle kategorier og sider med en kort beskrivelse og link her. God fornøjelse – and remember: Let´s be careful out there (Citat fra: Hill Street Blues).

Oversigt og überblik for Citat-lageret.dk

Først og fremmest er der citater for det er de kloge ord, der er nedfældet gennem generationer. Det er viden om livets mange facetter og muligheder. Det er kloge og sjove betragtninger om de ting, der gør livet værd at leve.

Citater

Kærligheds citater er de smukke ord om sit livs kærlighed. Det er lyset i mørket og der man finder sin fortrolige og trøst, nærvær og forhåbentligt en familie. Med børn og oplevelser – simpelthen fordi de to ting går hånd i hånd.

Veninde citater er til pigerne, der elsker at sætte ord på deres følelser og venskab. Det er tit en hjerteveninde – en særlig tæt veninde, der er så heldig at får et citat.  Er

Citater om livet er en værdifuld samling af tanker om livet. Hvor heldige vi er at få chancen for at opleve og elske, få børn og kærlighed.

Sjove citater er min yndlingskategori indenfor citater. Et godt grin – og gerne mange. Det er mig i en nøddeskal. Fra det frække til den pinlige, det finurlige til det overdrevne, fra det underspillede og det tørre til de bombastiske.

Søde citater kan godt minde lidt om kærlighedscitater – og der er helt sikkert et eller flere, der kunne være der i stedet. Men der er også masser af gode citater til inspiration et kort eller en sød hilsen på en fødselsdag eller konfirmation.

Peter Plys citater er den underfundige og humoristiske bjørn, der elsker honning og giver guldkorn på livets vej.

Flere citater

Citater om venskab er for de gode venner – og veninder. Om de tætte bånd man knytter i livet. Bånd der på andre måder binder sig tættere end familierelationer. Venner er noget du selv vælger.

Citater om familie er ordene om de nærmeste. De rammer du vokser op i og som giver dig værdier for livet.

Søren Kierkegaard citater – Danmarks største tænker spreder eftertænksomhed og øser af sin viden.

Berømte citater er både ord og den situation de blev sagt i. Det er historiens vingesus i med- og ikke mindst modgang.

Bryllups citater er for dem som trænger til god inspiration til talen ved den største fest af dem alle eller bare trænger til at par borgerlige ord.

Frække citater er lir og leg – med ord og naturligvis de billeder man danner sig inde i hovedet.

Små citater er den lille hurtige om morgenen eller om aftenen. Ja kloge ord i en fart – lix er let og livet en leg.

Citater om arbejdsglæde – en lille pille af inspiration til mandag morgen, hvor en hel uge truer. Der er langt til fredag – og det er ikke sjovt at arbejde, hvis man er træt og keder sig. Læs dem før din kollega.

Citater om samarbejde kan du bruge til teambuildingskurset eller som en HELT anderledes scorereplik.

Når du har været gennem citater bliver det sjovt. Humoren træder i karakter og de sjove jokes kan begynde.

Masser af jokes kategorier

Blondine jokes kan man ikke få nok af. Det er en hyldest til den naive blondine, og det gør ikke noget hun også er lækker.

Århusianer jokes er for os i fyrrerne og op – dig og mig, der synes det provinsielle er sjovt – at gøre grin med.

De platte jokes er nærmest skåret ud af Mr. Bean og Max Pinlig. Det er sjov med sjouw på.

Banke banke på jokes er den tørre engelske humorisme for fuld udblæsning. Det er i danske udgaver og det er sjovt – til dig og din bedste ven.

Frække jokes skal bruges morgen og aften. Er man ikke til det frække, så få et testerontilskud eller meld dig en feministklub. Det første vil om ikke andet give dig lyst og det andet er blottet for humor.

Alle børnene jokes fik sin helt store optur for ca. 10 år siden – og var en landeplage, der heldigvis har fået et comeback – og det gør ikke noget. Der er rim og remser i det.

Døde baby jokes –er der INGEN af, der kommer ingen. For her er min egen grænse klart overskredet. Hvis man synes det er sjovt, så er det naturligvis sin egen sag. Men det er ikke her man finder dem.

Grove jokes – er til værkstedet og håndværkerne og alle os der godt kan li sjov helt ud til kanten.

Flere jokes

Racistiske jokes er også i den grove ende – og nogle har deres grænse der. Jeg er på ingen måde racist – og har snarere en stor tolerence overfor nye ting. Men man skal kunne grine af hinanden – og os tykke, hvide danskere – og hvis du er tvivl kan man bare se på mig – jeg er sgu bleg.

Jokes om mænd – og gerne dem med selvironi. For man skal – i mit tilfælde – kunne grine af sig selv og kønnenes små og store svagheder – find fem fejl og grin af dem.

Jokes om kvinder – man må elske kvinden uforbeholdent – ellers ville på ingen måde kunne holde hende ud. Kontrolfreak, rengøringshysterisk og skøn – grin med din kone.

Jøde jokes er grove. Personligt synes jeg de jokes om jødernes nærighed er eminente.

Dårlige jokes er ligesom de platte dem man kan grine af igen og igen. Ikke for indholdet, men gentagelsens skyld.

Gode jokes er en samling af de bedste jeg er faldet over. Det er gode grin med bid – latterperler på en snor og en god start på en god dag.

Neger jokes er sort humor med selvironisk indsigt. For man kan sagtens grine i mørket ad en neger jokes – For humoren er vigtig, hvis den bliver brugt ordentligt. Jeg er på ingen måde racist – og synes jokes om mænd og blege er mindst lige så sjove.

Din mor jokes er den sidste joke-kategori, men der vil komme flere. Det er USA-import på bedste beskub. Your momma er bare lattergas til os med moderkompleks.

Billeder og digte

Sjove billeder er en kategori for sig – og vi lader den stå et øjeblik for et billede siger mere end titusinde ord – bare for at række en fortærsket og gennemtæsket kliché frem.

Danske digte er en lille samling, som jeg håber bliver meget større med tiden. Jeg håber at få en masse – også fra jer unge poeter, som har en lille lyriker i maven.

Digte om kærlighed vil helt sikkert være et hit for unge som ældre. Der er inspiration og nostalgi hånd i hånd gennem livet sammen – på engelsk og dansk og måske spansk.

Digte om livet kan på mange måder sammenlignes med citater – bare længere. Det er legen med ordene, som jeg på samme måde nyder, som rødvin og mad i godt selskab.

Søde digte til stille stunder. For at blive i poesien og lyrikken – til sin elskede for livet. Bliver det for sukkersødt, sådan kan jeg godt have det, så kan man lidt naturligt søge tilflugt i humoren og skabe lidt afstand til de store følelser med sjove neger jokes – så er man kontrasternes verden.

Det gådefulde

Gåde kategorien er helt super lavet – og den er lavet sådan at man skal klikke for at få svaret. Så du kan som lærer bare gå ind på den sammen med eleverne og lave et par stykker, når de trænger til en pause.

Sjove gåder er grineren surprice, man ved bare ikke hvad der kommer som svar, men sjovt er det. Det er både til lektielege og et lille break i hverdagen. Dedikeret til dig der elsker gåder- og livets store spørgsmål – for sjouwww.

Matematikgåder med masser af hovedbrud og trang til gråd, når man bliver præsenteret for svaret – der lå lige for. For logikken og pædagogikken med dejlig chokolade og kager til.

Gåder med svar kan bruges lige fra mandeaften når I trænger til at konkurrere og gerne om øl. Til pigeaften med veninder kan jeg bedst li varianten med at man smider en tøjdel, hver gang man svarer forkert. Stripgåder – gaven til enhver mand med skjult kamera og en kone med mange veninder.

Svære gåder kan bruges af piger på samme måde som gåder med svar – og gerne med svar på tid – og mig på kamera. Ellers er det gaven til skolelæreren, der forbereder sin undervisning på samme måde som en lørdagskylling – ind i ovnen og ind på sofaen.

Ordsprog for alle

Ordsprogskategorien er en af mine kæpheste som lærer. Dels er der i sagens natur en masse viden om hvordan vi mennesker er, og dels er der en masse historier og historie forbundet med dem. Gamle ord man ikke bruger mere er i højsædet. Det er god viden – og er på samme poetiske måde en leg med ord.

Ordsprog om arbejde læser jeg selv tit. Dels er det reeen motivation at læse de overvejelser man kan gøre sig over arbejde – for arbejde i sig selv kan være gud jammerligt kedeligt – og har man det ikke sådan, så tag gerne et lærermøde til tonerne af Vivaldis fire årstider – det tager et f.. år.

Ordsprog om venskab er hyggelige at læse. Moral og dobbeltmoral – menneskets mange ansigter. Hvad er en god ven – og hvorfor.

Ordsprog om vejret man kan man ikke få at se – det der ikke noget at gøre ved. Kan man ikke tale om vejret kan man synge det. Syng før du sover – og husk et ordsprog om dagen er bedre end … sex om natten … eller

Ordsprog om lykke gør dig ikke lykkelig i sig selv, men det gør dig både klogere og gladere og dt i sig selv er bedre end ingenting.

En verden af ordsprog

Sjove ordsprog til sjove tider – og sjove ordsprog til triste tider. Sjove ordsprog hvis du har ondt i halsen og sjove ordsprog hvis du trænger til at sige noget i timen, der er helt ude af kontekst. Sjove ordsprog hvis du er Joachim B. Olsen og skal svare på spørgsmål, sjove ordsprog hvis du har lyst til at tale med dig selv.

Ordsprog om livet – De største sandheder om det store liv. De vises sten og boller af stål – sådan er livet med et ordsprog om dagen.

Ordsprog om kærlighed kan ikke siges mere præcist end det – kærlighed pakket ind i fin indpakning med fra mig til dig – og Disneysjov.

Danske ordsprog er en lille fin samling og en nøgle til at forstå den danske mentalitet. Drop cykler og indfødretsprøver med Olsen Banden spørgsmål – Danske citater siger meget mere om danskheden – i al fald for en dansker.

Scorereplikker

Scorereplikker er en guide – et stilstudie – en nøgle og en manual. Du løber ikke tør for ord, og du kan tørre gulvet op for væske og vand ud af ørerne, når du folder dig ud i byen på sprut og skøjter. Det er Bambi på glatis og fedtmule på coke. Fjollede grin og sjove replikker med et formål – Get in and get out. Første base skulle være dækket med disse replikker – og som byen er bedst, så er der nok at øve sig på. Game on…..

Scorereplikker til kvinder er en sikker vinder, hvis du får ramt timing og ikke kaster dig ud i et verbalt soloridt. Fyr replikken af – og lad hende snakke. For helvede lad hende snakke dig et øre af. Luk øjnene og ørerne og lad dit ja og nej bare ramme plet hver anden gang. Hold øjenkontakten – og kør the playbook igennem.

Scorereplikker til mænd  er til kvinden der har alt – undtagen humor. For der er som regel ikke noget der indikerer at man som kvinde har brug for en replik. You had me at hello – er ellers et kvindecitat (Jerry Maguire), men gælder for ALLE mænd.

Sjove scorereplikker er som regel de bedste – til kvinder som mænd. Den korteste afstand mellem mennesker er godt grin og smil.

Dårlige scorereplikker er der millioner af. Men det sjove er at de virker – det er kun et spørgsmål om timing – og udseende.

Gode scorereplikker kan aldrig stå alene – medmindre de er sagt af en kvinde. Ingen scorer på replikken alene.